Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2015 10:38 - Как се рисуват цветя( кокичета) със акварел - II част
Автор: pohomov Категория: Изкуство   
Прочетен: 1846 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.02.2015 10:39


Ако листа е пресъхнал, леко го навлажняваме със пулверизатор. Гледаме постановката и определяме къде е най - тъмната част. В случая това е фонът в дясно от чашката. Започваме да покриваме от там, като вземаме тона със пълна сила , т.е. четката максимално трябва да е напоена със боя. Работим със голямата четка. От боите използваме тъмно кафяво, кобалтвиолет и малко кобалт.

                       image

Нещата които са по светли от фона внимателно ги забикаляме. Четката винаги трябва да е добре напоена със вода и боя. Така покриваме цялата тъмна част от фона.

                         image

Изчакваме  леко да  изсъхне и пак минаваме по целия фон , но този път със тъмно кафяво и кадмиева тъмно червена. Поставката на която стои чашата минаваме със виолет и охра, но тъй като тя е по - светла, със по - малко боя. Това колко боя да вземем със четката е въпрос на преценка и на опит. В първите работи може да не се получи, но със всяка следваща работа ще става все по - добре.

                         image

 Следващия етап е полагане на зеленикавите тонове на листата и стеблата на кокичетата. Наблюдаваме къде зеленото е по- тъмно, или по - светло. Къде е по -топло, къде е по - студено. Използваме смеси на изумрудно зелена и кобалтова синя или  зелено със кобалтвиолет. За по -  топлите зелено - охра - червено. Естествено това е условно. Някъде може да се добавят и други цветове и тонове по ваше усмотрение.

                        image

Добавяме още цвят , там където искаме да бъде по наситен цветът , повтаряме няколко пъти. Трябва да се стремим към чистота на цветовете. Когато положим даден тон на листа, да не разтъркваме със четката, защото се получават "глухи"  неприятни петна. При всички етапи до този момент пазим хартията чиста там където са цветчетата.

                        image

Следващ етап - вече работим по детайлите. Оформяме чашките на цветчетата със тъмно зелено. Работим и по стъклената чаша. Използваме охрави, небесно сини  и виолетово сиви тонове. Там където има отблясъци по чашата, оставяме бяло от самото начало заедно със кокичетата. И най - накрая съвсем леко, със  много малко боя със малката четка оформяме цветчетата. Използваме синьовиолетово, кармин, небесно синьо.

                       image
  И накрая работата е завършена. Това е рисуване от натура, което може да се нарече учебно. А когато се придобие повечко опит вече се правят и експерименти  и се работи повече творчески.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pohomov
Категория: Изкуство
Прочетен: 64308
Постинги: 18
Коментари: 29
Гласове: 37
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031